Tips – Lär dig göra egna smycken

Göra egna smycken - brudsmycken
Göra egna smycken - armband

Alla kan göra egna smycken och det är roligt och avkopplande. I din smyckestillverkning får du ett inre lugn och din kreativitet kan spinna loss. Bara din fantasi sätter gränserna och du får dina smycken så som du själv vill ha dem i din egen personliga stil.

Att skapa dina egna unika smycken som sedan du eller någon annan bär ger en enorm glädje och lycka. Gör dina egna smycken och skapa den där personliga accessoaren som ingen annan har. Det är inte svårt att göra egna fina smycken.

Egna smycken blir en perfekt och unik present

När du väl har börjat tillverka egna smycken så kommer det snabbt att bli en stor samling av egna armband, halsband, örhängen, ringar och andra smycken och personliga accessoarer. Desto fler smycken du gör, desto mer kommer fantasin och inspirationen att flöda till nya skapelser. Behöver du en unik present som garanterat ingen annan kommer att ge bort? Då är ett egentillverkat smycke i din egen design en perfekt present!

Hur lär man sig att göra egna smycken som nybörjare?

Vill du lära dig att göra egna smycken som nybörjare så finns det många bra instruktionsvideor på Youtube. Vill du göra egna armband så är denna video en bra start. Pärlverkstan (Parlverkstan) på Youtube har flera bra videor för nybörjare i att skapa egna smycken. Du kan lära dig att göra egna halsband, armband, örhängen, berlocker och brudsmycken.

Vill du hellre gå en kurs i smyckestillverkning där du kan få hjälp på plats så finns det flera kursarrangörer som erbjuder detta. Det finns kurser i olika svårighetsgrad både för nybörjare och på mer avancerad nivå. Kurser i smyckestillverkning finns även för olika arbetsmetoder och smyckesmaterial som exempelvis pärlor, glasfusing, silverlera, silversmide med flera.

Hitta inspiration till att göra egna smycken

Behöver du inspiration till att komma igång med din smycketillverkning och göra egna smycken så finns det många fina smycken och beskrivningar på hur du gör egna smycken på Pinterest.

Hitta och köp pärlor och smyckestillbehör för din smyckestillverkning

Var kan du då hitta pärlor och smyckestillbehör om du vill göra egna smycken? Det finns massor av pärlbutiker på nätet både i Sverige och utomlands. Som nybörjare rekommenderar jag dig att köpa smyckesmaterial inom Sverige först för att hålla nere kostnaderna med tullavgifter och momspåslag som eventuellt inte visas på priserna. Kika in på min lista över svenska pärlbutiker online som regelbundet uppdateras med aktuella pärlbutiker på nätet.

Kategori: Smycken


Kommentarer (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *